I'm not quite sure what I am doing with this thing.

Discussion in 'General' started by Broadway Lion, Jan 12, 2012.

  1. Broadway Lion New Member

    You could say I'm in a FOG.

    I run a network with 25 workstations and three servers. All files are supposed to be on the file server, so I do not worry about those. What I want to be able to do is to make an image of the hard drives in my workstations so that if a drive dies I can image me a new one. I do not need to roll out images to new computers, the needs here are so varied that all are unique.

    I have a new implementation of FOG running on a new implementation of Ubuntu. It seems to be working.
    I have loaded Fog Service Installer on both my computer and on a lab computer. But as far as I know I do not think any images have been made. (DHCP is on a Win Server, the proper 066 and 067 entries have been made.) The lab machine does not have a PXE entry in the boot list, yet it is a nice new dual core board and processor.

    This Wiki documentation leaves me wondering where the documentation is. What are the steps that I need to take to make an image happen, and how do I know that it was made properly, and where is it located on the server.

    Thanks, Elias
  2. stark325 New Member

  3. Broadway Lion New Member

    Yup... I printed the whole Wiki, still cannot figure things out.

    It reads "First of all make sure you are connected to the network in which your FOG server resides. Then boot up the client computer, and go into BIOS, this step may be a little different for every computer. In most cases this involves pressing either F2, F10, or DEL. Then you may need to enable PXE/Network booting if the option exists."

    PXE does not exist on this particular computer. But the Wiki does not say what to do if it does not exist.

    The LION is waiting for an answer, but a tasty wildebeest will do.

    Thanks, Elias
  4. Kevin Community Manager

    Did you enable your NIC to PXE boot from within your BIOS on the client computer?
  5. Broadway Lion New Member

    OK, *that* worked. It took me some time to find it. On this BIOS it was hidden rather deeply and under some dire warning about the end of the world or at least of the motherboard.

    Thanks, Elias

Share This Page